A termék bekerült a kosárba

Tovább a fizetésre

Adatkezelési tájékoztató

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEK

A jelen adatkezelési tájékoztató („Tájékoztató”) a Falusi Kosár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.  (6640 Csongrád, Belterület hrsz: 10039/17, a továbbiakban „Adatkezelő”) által, a www.falusikosar.hu domain alatt üzemeltetett webáruház adatkezelési tájékoztatója, mely azon személyes adatokra vonatkozik, amelyeket Önről az Adatkezelő a weboldal (Weboldal) használata kapcsán gyűjt és kezel.


Az Adatkezelő címe: 6640 Csongrád, Belterület hrsz: 10039/17

Cégjegyzékszáma: 06-09-026820

Adószáma: 29180998-2-06

Amennyiben Önnek bármilyen kérdése vagy észrevétele van a jelen Tájékoztatóval kapcsolatban, mielőtt használná a www.falusikosar.hu weboldalt, vagy valamilyen adatot a jelen Tájékoztató szerint átadna, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a következő elérhetőségek valamelyikén:

Telefon: +36305919096

E-mail cím: info@falusikosar.hu

2. A TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA ÉS ELÉRHETŐSÉGE

A Vállalkozó, mint adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót a Felhasználó előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa. A Felhasználó a módosítást a Weboldalon – a Weboldal további használata érdekében – el kell fogadnia a Weboldal által biztosított módon. A módosítások az elfogadást követően, illetve a Weboldal első használata alkalmával válnak hatályossá a Felhasználóval szemben. Erre tekintettel ajánlott rendszeresen látogatni a www.falusikosar.hu/?q=privacy-statement weboldalt abból a célból, hogy figyelemmel kísérhesse a változásokat. Kérésére megküldjük Önnek a mindenkor hatályos Tájékoztató egy példányát.

Amennyiben a Facebook.com/falusikosar oldalon megadott adatokat Ön elküldi nekünk, akkor a Vállalkozó a Facebook által továbbított adatokat jogosult kezelni, kifejezetten a Vállalkozó által meghatározott adatkezelési célokra.

3. A TÁJÉKOZTATÓ MEGISMERÉSE ÉS ELFOGADÁSA

Az adott személyes adat vagy információ rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti, hogy a jelen Tájékoztatónak az adat vagy információ rendelkezésre bocsátásának időpontjában hatályos változatát megismerte és kifejezetten elfogadja.

4.. ÁLTALÁNOSSÁGBAN A KEZELT ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉSI ALAPELVEK, AZ ADATKEZELÉSI CÉLOK, JOGALAPOK, VALAMINT AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA ÉS AZ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRE JOGOSULTAK KÖRE

Az internetes oldalunkon (www.falusikosar.hu) vagy bizonyos szolgáltatásokkal kapcsolatban Önnel kapcsolatos adatokat kérhetünk, valamint Ön a weboldallal történő kommunikációja során is önkéntesen rendelkezésünkre bocsáthat vagy (például közösségi oldalakon) nyilvánosságra hozhat bizonyos adatokat. Az általunk gyűjtött információk egy része a 2016/679/EU számon meghozott EU Általános Adatvédelmi Rendelet (General Data Protection Regulation, a továbbiakban: „GDPR”) rendelkezései, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) 3. § 2. pontja, értelmében „személyes adat”. A Weboldalra feltöltött személyes adatok kezelése és gyűjtése az Európai Unió közvetlenül hatályos jogszabályai, valamint a hatályos magyar jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően történik.

A regisztrált felhasználók azonosítása és a weboldalon keresztül igénybevett szoláltatás teljesítése a Vállalkozó által, ahhoz szükséges kapcsolatfelvétel, a regisztrál felhasználó és vállalkozó között megkötésre került szerződésből eredő jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése, a regisztrál felhasználók részére telefonszámukra SMS (szöveges üzenet) küldhet.

Az adatkezelés időtartama:

  • a szerződés teljesítéséig illetve a Ptk. 6.22 § alapján a vásárlás időpontjától számított 5 évig.
  • ha az adatokat az Adatkezelő a Számv. tv. alapján köteles megőrizni termék, illetve szolgáltatás vásárlása esetén a Számv. tv. 169 § (2) bekezdése alapján 8 évig.

Az adatkezelés jogalapja: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §

Személyes adatokat használni csak meghatározott célból, jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie ennek a célnak. A Vállalkozó a rögzített személyes adatokat a szolgáltatás nyújtása érdekében kezeli. A Vállalkozó kizárólag olyan személyes adatot kezel, amelynek rögzítése szükséges ahhoz, hogy a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatást a regisztrált felhasználó igénybe vehesse és a azt szerződésszerűen teljesíthesse. A Honlapon keresztül elérhető szolgáltatás (megrendelés) igénybevételének előfeltétele azonban a Honlapon történő regisztráció, amely során az alábbi adatokat kell kötelezően megadni:

Név
Szállítási cím
Telefonszám
E-mail cím
Számlázási adatok (név, cím)

Személyes adat vagy törvény alapján, vagy akkor kezelhető, ha ahhoz a felhasználó hozzájárul. Ennek megfelelően a Honlapon történő regisztráció során a fenti adatok megadásával és a szolgáltatás igénybevételének megkezdésével a regisztrált felhasználó kifejezetten hozzájárul a személyes adatainak az alábbi, a meghatározott adatkezelési célokra történő felhasználáshoz és a kezeléséhez, valamint az adatok vállalkozó által, a jelen Tájékoztatóban meghatározott feltételek szerinti tárolásához.

A Vállalkozó alapvetően az alábbi személyes adatokat kezeli:

  • Weboldal használatával összefüggésben gyűjtött információk
  • Közösségi oldalon keresztül kezelt adatok
Adatkezelés célja Fórum Oldal Adatfeldolgozó szervezet Személyes adatok fajtája Tárolás ideje
Kapcsolattartás az ügyfelekkel e-mail, telefon falusikosar.hu Üzemeltető e-mail cím, név A törlés kéréséig
Vásárlók adatainak nyilvántartása weboldal falusikosar.hu Értékesítés e-mail cím, név/cégnév, cím, telefonszám, számlázási adatok, adószám (cég esetén) A törlés kéréséig
Kapcsolattartás az ügyfelekkel Az oldal látogatói www.facebook.com/falusikosar/ Üzemeltető Felhasználói adatok A törlés kéréséig

A Vállalkozó az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzésére adatfeldolgozókat vehet igénybe.

A kezelt adatok köre, az adatkezelési célok, valamint az adatkezelés időtartama és az adatokhoz való hozzáférésre jogosultak köre az alábbi táblázatban kerül bemutatásra:

Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő által a(z) www.falusikosar.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek a kiszállítást végző szolgálató, mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, e-mail, cím, telefonszám.

5. KÖZÖSSÉGI OLDALON KERESZTÜL KEZELT ADATOK

Az adatkezelés célja: A facebook.com, valamint az instagram.com oldalakon a Vállalkozó tevékenységének, termékeinek, céggel kapcsolatos újdonságainak bemutatása.

Az adatkezelés jogalapja: Az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011. évi CXII. tv. 5.§ alapján az érintett önkéntes hozzájárulása a facebook.com közösségi oldalon történő regisztrációval és a weboldal lájkolásával.

Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés a facebook.com oldalon valósul meg. Az adatkezelés időtartamára, módjára, az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com, valamint az instagram.com közösségi oldalak szabályzása vonatkozik. ( http://www.facebook.com/about/privacy; https://help.instagram.com/519522125107875 )

6.Sütik (cookie) kezelése

A Falusi Kosár Kft. (www.falusikosar.hu) weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Mi is az a süti?

A cookie (magyarul „süti”) egy olyan kisméretű adatcsomag, amit az internetes szolgáltatások a böngészőben tárolnak el. A hatékony és modern felhasználói élményt nyújtó online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen technológia, amelyet manapság minden böngésző támogat.

Milyen sütiket és mire használ a Falusi Kosár?

A Falusi Kosár a sütiket a következő célokból használja

  • weboldalunk fejlesztése
  • az Ön navigációjának megkönnyítése weboldalunkon és az oldal funkcióinak használata során, így biztosítva a zökkenőmentes felhasználói élményt
  • információ gyűjtése azzal kapcsolatban, hogy hogyan használja weboldalunkat - annak felmérésével, hogy weboldalunk melyik részeit látogatja vagy használja leginkább, így megtudhatjuk, hogyan biztosítsunk Önnek még jobb felhasználói élményt, ha ismét meglátogatja oldalunkat
  • célzott hirdetések elhelyezése más weboldalakon
  • böngésző felhasználók megkülönböztetése, azonosítása
  • a weboldalon végzett tevékenységek nyomon követése azért, hogy általuk még inkább kifejezetten az Önt érdeklő vagy az Ön számára fontos, releváns ajánlatokról üzenetet juttathassunk el az Ön számára.

A hozzájárulás visszavonása a látogatóra nézve nem jár következményekkel. A hozzájárulás visszavonása azonban nem érinti a visszavonás előtti, – a hozzájárulás alapján végrehajtott – adatkezelés jogszerűségét.

A sütik típusai:

Alapműködést biztosító sütik:

Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról. Ide tartozik például a kalkulátorhasználati értékek tárolása, a sütikezelés elfogadásának státusza, bejelentkezési módok és adatok megjegyzése, weboldal értesítési üzenetek státusza és a csökkentett funkcionalitású Google Analytics kód.

Ne feledje, ezen sütik alkalmazása nélkül nem tudjuk garantálni Önnek weboldalunk kényelmes használatát

Statisztikai célú sütik:

Ezen sütik weboldalunk fejlesztésének, valamint a felhasználók számára biztosított élmények javításának céljával olyan sütiket is használunk, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy információt gyűjtsünk azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatóink weboldalunkat. Ezek a sütik nem tudják Önt személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézte meg a látogatónk, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje, melyek voltak az esetleges hibaüzenetek.

Teljesítményt biztosító sütik:

Ilyen teljesítményt biztosító sütik a Google Analytics sütijei is. A Google Analytics sütikkel kapcsolatos további tudnivalók érdekében kérjük, kattintson ide.

Célzó- és hirdetési sütik:

Ezen sütik célja az a, hogy általuk még inkább az Önt érdeklő vagy az Ön számára releváns hirdetések jelenjenek meg a weboldalakon. Ezek a sütik az Ön hozzájárulása nélkül nem tudják Önt személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézte meg a látogatónk, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, mindezt az Ön érdeklődésére számot tartó tartalmak megismerése érdekében.

Amennyiben azonban ehhez hozzájárult, a weboldal használat nyomon követése során összegyűjtött információkat együttesen használhatjuk fel az Ön személyes adataival, annak érdekében, hogy marketing kommunikációnkat még jobban az Ön igényeihez igazíthassuk és az Ön számára minél inkább személyre szabott ajánlatokra tudjuk felhívni a figyelmét.

Honlapunkon az alábbi szolgáltatók hirdetési sütijeit használjuk:

Google Ads: A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken keresztül érhető el: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy

Facebook: a szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken érhető el: https://www.facebook.com/help/cookies/

Doubleclick: A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken érhető el: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy

Linkedin: A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken érhető el: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

Hogyan kikapcsolni, miként tudja ellenőrizni a sütiket?

Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütik-et, ezek a beállítások azonban általában megváltoztathatók, így a böngésző meg tudja akadályozni az automatikus elfogadást, és minden alkalommal fel tudja ajánlani a választás lehetőségét, hogy engedélyezi-e a sütik-et.

Felhívjuk figyelmét, hogy mivel a sütik célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése miatt előfordulhat, hogy nem tudja weboldalunk funkcióit teljes körűen használni, illetve, hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.

Adatvédelmi tájékoztatás:

A használt sütik-kel kapcsolatos adatvédelmi információkat az alábbi táblázatok foglalják össze.

Alapműködést biztosító sütik:

Adatkezelés jogalapja Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama Kezelt adatkör
Jogos érdek A honlap megfelelő működésének biztosítása Munkamenet sütik:Látogatói munkamenet végéig.
Használatot elősegítő: 6 hónapig
Csökkentett funkcionalitású Google Analytics JSESSIONID

Statisztikai célú sütik:

Adatkezelés jogalapja Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama Kezelt adatkör
Az Ön hozzájárulása Információ gyűjtése azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatóink a weboldalunkat. Sütitől függően:
A munkamenet végéig 2 évig, 24 óráig, 1 percig, 90 napig, 365 napig.
Google Analytics kód
_ga, _gid, _gat, _gac

Hotjar kódok
_hjClosedSurveyInvites
_hjDonePolls
_hjMinimizedPolls
_hjDoneTestersWidgets
_hjMinimizedTestersWidgets
_hjIncludedInSample
_hjShownFeedbackMessage

Google Optimize sütik:
utmx utmxx _gaexp

Célzó- és hirdetési sütik:

Adatkezelés jogalapja Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama Kezelt adatkör
Jogos érdek A honlap megfelelő működésének biztosítása Munkamenet sütik:Látogatói munkamenet végéig.
Használatot elősegítő: 6 hónapig
Csökkentett funkcionalitású Google Analytics JSESSIONID

Statisztikai célú sütik:

Adatkezelés jogalapja Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama Kezelt adatkör
Az Ön hozzájárulása Releváns hirdetések megjelenítése azonosító létrehozás és tárolása Sütitől függően:
90 napig
18 hónapig
vagy 2 évig
Google Adwords konverziós kód
Google Adwords remarketing kód
Google Analytics remarketing funkció
Facebook konverziós kód
Facebook remarketing kód
Egyéb Facebook süti
_fbp-felhasználó azonosítója
_fbc- kattintási azonosító
DoubleClick Flooglight kód portalld
Linkedin konveziós kód
Linkedin remarketing kód

Kérelmezheti a Falusi Kosár Kft- től, mint Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az Általános Adatvédelmi Rendeletben meghatározott jogai megsértése esetén panasszal fordulhat az Adatkezelőhöz az előzőekben megadott elérhetőségeken.

Panaszt tehet továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is (http://naih.hu/; 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; Postacím: 1374 Budapest, Pf. 603.; Telefon: +36-1-391-1400; Fax: +36-1-391-1410; E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Az Adatkezelővel szemben bíróság előtt is indítható per a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok megsértése miatt. A pert a Fővárosi Törvényszék előtt vagy a lakóhelye szerinti törvényszék előtt indíthatja meg.

7. KAPCSOLATOK

A www.falusikosar.hu weboldal tartalmazhat kapcsolódási lehetőséget más, általunk nem feltétlenül ellenőrzött weboldalakra, és más, általunk nem ellenőrzött weboldalak is adhatnak ilyen lehetőséget a www.falusikosar.hu weboldalra. Ha Ön elhagyja a www.falusikosar.hu weboldalt, nem tudunk felelősséget vállalni semmi olyan információ biztonságáért, melyet Ön más oldalakon ad meg. Ajánlott körültekintően és a titoktartási dokumentumok áttanulmányozásával eljárni a kérdéses weboldalakon.

8. ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS, ADATBIZTONSÁG

Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl: szállító, futárszolgálat), továbbá azon esetek kivételével, amikor az adatok továbbítására a Vállalkozó jogszabályi előírásánál fogva köteles. Munkatársaink, partnereink, és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk. A szolgáltatás teljesítése érdekében a Vállalkozó a regisztrált felhasználónak a következő adatait bocsátja esetlegesen a szállító vagy a futárszolgálat rendelkezésére:

Név
Szállítási cím
E-mail cím
Telefonos elérhetőség (amennyiben ez a kiszállításhoz szükséges)

A vállalkozó a kezelt személyes adatok feldolgozására adatfeldolgozói szolgáltatást vehet igénybe. Az adatfeldolgozó szolgáltatás során köteles betartani a jelen Tájékoztató, a hatályos vonatkozó jogszabályok, továbbá a Vállalkozóval fennálló jogviszonyát szabályozó szerződése rendelkezései. A vállalkozó által kezelt személyes adatokra vonatkozóan adattovábbítás a kiszállítás és a fizetési információk átadása során történik.

Az Adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Felhasználók hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy eleget tegyenek az adatbiztonság követelményének.

Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag Adatkezelő, valamint alkalmazottai ismerhetik meg, azokat Adatkezelő harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.

Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást Adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói részére előírja.

A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy személyes adatainak a Weboldalon való megadása esetén – annak ellenére, hogy a Weboldal üzemeltetője az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférésnek vagy azok kifürkészésének megelőzésére korszerű biztonsági eszközökkel rendelkezik –, az adatok védelme teljes mértékben az Interneten nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés erőfeszítéseink ellenére történő bekövetkezése esetén a Weboldal üzemeltetője nem felelős ilyen jellegű adatmegszerzésért vagy jogosulatlan hozzáférésért vagy a Felhasználónál ezen okokból kifolyólag keletkezett bármilyen kárért. Ezen felül a Felhasználó is megadhatja személyes adatait harmadik személyeknek, akik azt jogellenes célra vagy módon is felhasználhatják.

Az Ön információinak biztonságát a következő eszközökkel védjük:

  • a felhasználó által megadott jelszavak titkosításával;
  • titkosított TLS/SSL csatornán való kommunikációval;
  • az információkhoz való hozzáférés korlátozásával (például csak azon alkalmazottaink férhetnek hozzá, akik számára az a fent említett célok elérése érdekében szükséges).

Kérjük, segítsen nekünk az információk megóvásában azzal, hogy nem használ nyilvánvaló bejelentkezési nevet illetve jelszót, valamint a jelszavát rendszeresen megváltoztatja, kérjük továbbá, hogy jelszavát ne tegye hozzáférhetővé más személy számára.

9. GYERMEKEKKEL ÉS HARMADIK SZEMÉLYEKKEL KAPCSOLATOS SZEMÉLYES ADATOK

16 éven aluli személyek nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve, ha szülőktől ehhez engedélyt kértek.
Személyes adatok rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti és szavatolja, hogy a fentiekre figyelemmel jár el, cselekvőképessége az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott.
Amennyiben Ön bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására jogilag önállóan nem jogosult, Ön köteles az érintett harmadik személyek (pl. meghatalmazott családtag, törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy – például fogyasztó – akinek a nevében eljár) beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Például, ha Ön harmadik személy - például családtag - nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy töröljünk valamennyi információt, amely jogosulatlanul bocsátottak rendelkezésünkre, és biztosítjuk, hogy ezen információ más számára nem kerül továbbításra, sem általunk történő felhasználásra (sem reklámozási, sem egyéb célból). Kérjük, közölje velünk haladéktalanul, ha azt tapasztalja, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy Önről jogosulatlanul bocsátott rendelkezésre személyes adatot. A Tájékoztató elején kiemelt elérhetőségeinken kapcsolatba léphet velünk.

10. AZ ÉRINTETT JOGAI ÉS JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEI, WEBOLDAL LÁTOGATÁSA, VÁSÁRLÁS, ÉS EGYÉB ÖNKÉNTES KAPCSOLATFELVÉTEL ESETÉN

A Vállalkozó, mint a weboldal üzemeltetője és egyben adatkezelő mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük, írjon nekünk az info@falusikosar.hu -mail címre.

Általánosan az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőnél elsősorban: (a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, (b) személyes adatainak helyesbítését, valamint (c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználók önkéntes hozzájárulása, valamint a szerződés teljesítése során a szerződéses viszony, illetve jogszabályi kötelezettség is pl. számviteli bizonylatok megőrzése.

amelynek megadása a honlap megnyitásával, illetve egyes regisztrációhoz kötött részeibe történő belépéssel történik.

10.1. Tájékoztatáshoz való jog
Személyes adataik kezeléséről a Felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre részletes tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő postai címén (Milovanovics Árpád egyéni vállakozó 1174 Budapest, Horváth Ernő utca 46. Fsz: 2. ), illetve az info@falusikosar.hu e-mail címen kérhető.

Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti a Felhasználó személyes adatainak helyesbítését és törlését is.

Az a Felhasználó, aki úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) segítségét is.

10.2. Helyesbítéshez, törléshez való jog, zárolás
Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti. A személyes adatot egyebekben törölni kell, ha kezelése jogellenes; az érintett a fentiekben rögzítettek szerint kéri; az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

A honlap szolgáltatásainak nem megfelelő igénybevétele esetén, valamint a Felhasználó saját kérésére a hozzá tartozó adatokat az adatkezelő törli. A törlésre a törlési igény megérkezését követő 8 napon belül kerül sor. Az elutasított kérelmekről az adatkezelő a Hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig értesíti. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

10.3. Tiltakozáshoz való jog
Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén; ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint törvényben meghatározott egyéb esetben.

A GDPR-ban és az Infotv. 21. §-ban meghatározott esetekben az érintett személy tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 25 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ha az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

Az érintett a jogainak megsértése esetén, valamint az Infotv. 21. §-ban meghatározott esetekben bírósághoz fordulhat. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (http://naih.hu/; 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat [kukac] naih [pont] hu) bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogokat és jogorvoslati lehetőségeket részletesen az Infotv. 13-17. és 30. alfejezetei tartalmazzák.

Valamely eljárás kezdeményezése előtt célszerű lehet az adatkezelőnek elküldeni a panaszt.

11. NYILVÁNOS KOMMUNIKÁCIÓS LEHETŐSÉGEK, EGYÉB KÉRDÉSEK

A szolgáltatásaink részét képező nyilvános kommunikációs csatornákat minden Felhasználónk saját felelősségére veszi igénybe. A különböző hozzászólások szerzői jogának személyhez fűződő jogai az adott Felhasználót illetik, ugyanakkor a Felhasználó semmilyen vagyoni jogot, vagy igényt adatkezelővel szemben nem érvényesíthet, továbbá a Vállalkozó, mint adatkezelő jogosult azokból korlátozás nélkül idézni, illetve azokat sokszorosítani és/vagy szükség esetén moderálni és/vagy módosítani.

A Felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy véleményüket, hozzászólásaikat az adatkezelőhöz eljuttassa, azonban a Vállalkozó, mint adatkezelő nem jelentet meg olyan hozzászólást, illetve törli azt, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért, vagy nem felel meg az adatkezelő üzletpolitikájának, elveinek. A hozzászólások egyebekben harmadik fél által csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetőek le, illetve terjeszthetők, és kizárólag az adatkezelő írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni.

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a nyilvános kommunikációs csatornákon megjelenő hozzászólásokra, a nyilvános közlésekre érvényes különböző jogszabályok az irányadóak.

Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegető veszélyek. Felhívjuk a figyelmét, hogy a weboldalon leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni. Ezen adatok mindenki számára megismerhetővé válnak. Javasoljuk, hogy személyes adatai védelme érdekében használjon PET technológiát (Privátszférát erősítő technológia). Számos honlapon talál erre vonatkozó információt.

Fontos webcímek

Hatályos jogszabályok: www.magyarorszag.hu

12. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A Vállalkozó, mint adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót a Felhasználó előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa. A Felhasználó a módosítást a Weboldalon – a Weboldal további használata érdekében – el kell fogadnia a Weboldal által biztosított módon. A módosítások az elfogadást követően, illetve a Weboldal első használata alkalmával válnak hatályossá a Felhasználóval szemben.

Adatvédelmi panasz esetén Felhasználó bírósághoz vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., honlap: http://www.naih.hu) fordulhat azonban eljárás kezdeményezése előtt célszerű lehet az adatkezelőnek elküldeni a panaszt.